نماد آخرین خبر

افزایش ۲ برابری اعتبارات بازآفرینی شهری در خراسان جنوبی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
افزایش ۲ برابری اعتبارات بازآفرینی شهری در خراسان جنوبی

ایرنا/ مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: میزان اعتبارات مصوب بازآفرینی شهری از ۲۴۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ به ۴۴۰ میلیارد تومان در سال گذشته افزایش یافته که امیدواریم منجر به اجرای بهتر پروژه‌ها در محلات هدف شود.

میرمحمد مودی در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اظهار کرد: ۱۵ شهر استان دارای محلات هدف بازآفرینی هستند که در ۹ شهر ۸۸ قرارداد منعقد شده و امید است روند نوسازی و ارتقای کیفیت زندگی در محلات هدف با سرعت بیشتری دنبال شود.

وی افزود: از این تعداد، ۶۹ قرارداد به مرحله اجرا رسیده و ۹ قرارداد در مرحله پیگیری و فعال‌سازی مجدد است، همچنین ۱۰ قرارداد در دست اقدام قرار دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۳۳ درصد از جمعیت شهری استان در محلات هدف سکونت باز آفرینی شهری سکونت دارند افزود: این امر بیانگر تراکم بالا و نیاز شدید به تأمین سرانه‌های خدماتی و روبنایی در این مناطق است.

وی با اشاره به سهمیه تخصیصی قیر رایگان به شهرداری‌ها، عنوان کرد: به‌طور متوسط سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ سهمیه به ارزش ۲۵۰ میلیارد ریال به شهرداری‌ها اختصاص یافته است و امسال هم اعتبار جدیدی ابلاغ شده که امیدواریم شهرداری‌ها از این فرصت بهره‌برداری کنند.

مودی درباره تفاهم‌نامه ساخت سالن فرهنگی ورزشی در بشرویه گفت: این پروژه با همکاری آموزش و پرورش و شهرداری در زمین آموزشی اجرا شده و درخواست شهرداری برای انتقال مالکیت زمین به دلیل مشکلات بهره‌برداری در جلسه مطرح شد تا تصمیم‌گیری لازم انجام گیرد.

وی به اجرای بسته ماده ۵۲ قانون جهش تولید مسکن در بافت‌های فرسوده اشاره کرد و افزود: تخفیفات قابل‌توجهی در حوزه صدور پروانه و قیمت زمین برای تشویق به نوسازی در نظر گرفته شده که می‌تواند مسیر بازگشایی معابر و آزادسازی اراضی را تسهیل کند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: در قالب طرح نهضت ملی مسکن، ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در محلات هدف پیش‌بینی شده که سهم هر شهر با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها تعیین خواهد شد.

وی بر ضرورت همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات تاکید کرد و ادامه داد: تسهیلات جدید در ۲ بخش ارائه می‌شود، اما نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت پنج ساله جذابیتی برای ساکنان استان ایجاد نکرده لذا در صورت کاهش نرخ سود به ۱۸ درصد و افزایش مدت بازپرداخت به هفت سال، استقبال بیشتری از این تسهیلات خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی هم با اشاره به دستاوردهای بازآفرینی در بافت تاریخی بیرجند، از توقف پروژه‌ها به دلیل قطع اعتبارات در دو سال اخیر خبر داد و گفت: همراهی نهادهای مسئول برای ادامه این روند ضروری است.

سید احمد برآبادی، اظهار کرد: در گذر تاریخی خواجه‌ها و سایر محله‌های قدیمی، با مشارکت بخش خصوصی و مردم، توانسته‌ایم تحولات موثری ایجاد کنیم؛ اما استمرار این روند نیازمند حمایت مالی و اعتبارات دولتی است.

وی گفت: برخی از بناهای متروکه مانند سرای امینی که پیش از مرمت به زباله‌دانی تبدیل شده بود، اکنون به محلی برای اشتغال مستقیم بیش از ۴۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم بسیاری دیگر تبدیل شده‌اند که این نتیجه‌ تعامل میان دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اعتباراتی برای مرمت و احیای بافت‌ها تخصیص یافته بود، افزود: در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هیچ اعتباری به ما اختصاص داده نشده و این روند پروژه‌های نیمه‌تمام را متوقف کرده است.

وی اشاره ای به پروژه‌های نیمه‌تمامی چون خانه شریف، خانه اعتمادی‌نیا، محور خانه فرهنگ، بهسازی بازار میثم، مسجد جامع سرایان و ارگ طبس داشت و گفت: مسجد جامع سرایان یکی از ۳۲ کاندید ثبت جهانی در کشور است و اگر اطراف آن ساماندهی نشود، ممکن است این اثر از فهرست ثبت جهانی خارج شود.

برآبادی از فعال بودن مشارکت سه سرمایه گذار خصوصی در بافت تاریخی بیرجند خبر داد و افزود: تسهیل حضور سرمایه گذاران به رونق بافت های تاریخی کمک می کند و تاکنون هم اقبال خوبی از پروژه های بازآفرینی توسط بخش خصوصی شده است.

وی یکی از مشکلات روستای رحیم آباد شهر بیرجند را نبود زیرساخت هایی همچون گاز مطرح کرد و ادامه داد: با وجود ادغام این روستا با شهر بیرجند اما هنوز این منطقه تاریخی با مشکلاتی مواجه است اما مردم این منطقه آمادگی خود را برای واگذاری زمین‌هایشان در ازای زمین معوض اعلام کرده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: انتظار داریم نهادهای مرتبط از جمله استانداری، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و بانک مسکن در این مسیر همراهی کرده و شرایط را برای بهسازی و نوسازی این مناطق فراهم کنند.

وی گفت: احیای بافت‌های تاریخی، علاوه بر جذب گردشگر، در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز تأثیرگذار است و تداوم این مسیر نیازمند همدلی، تأمین اعتبار و تعامل تمامی دستگاه‌ها است.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر