عضو خبرگان: ترامپ با حقوق بشر دوگانه رفتار میکند

ایرنا/ قم - ایرنا - نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم کشتار مردم غزه را نماد وحشیگری تمدن غربی دانست و گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با حمایت از الجولانی رئیس حکومت سوریه نشان داد که در بحث حقوق بشر معیارهای دوگانه دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله عباس کعبی عصر پنجشنبه در همایش بینالمللی مبلغان بشر دوستی در تالار بیداری اسلامی جامعهالزهرا(س) در قم اظهار کرد: ترامپ، جولانی را تطهیر و پاکسازی میکند و رفتارش را یک رفتار مدنی نشان میدهد و این بر خلاف منشور سازمان ملل است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: با این رفتار ترامپ مشخص شد، معیارهای ۲ گانه حقوق بشر بر پایه زور و جنگ و تجاوز به حقوق انسان ها و فریبکاری جلوه میکند.
کعبی تصریح کرد: همه حرف هایی که ترامپ در عربستان راجع ایران گفت، بیجهت و بیپایه و مبناست.
وی در ادامه افزود: بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، دفاع در برابر اشغالگری یک حق بشری است و سازمان های آزادی بخش حق دفاع از خود و سرزمینشان را دارند.
نایب رئیس جامعه مدرسین همچنین منع کشتار غیرنظامیان، منع شکنجه و برخورد غیرانسانی و ضرورت کمک به محرومان را از اشتراک های حقوق بشر اسلامی با حقوق بشر بینالملل دانست و یادآور شد: کارهای بشردوستانه در اسلام، جنبه دینی و الهی دارد، اما در حقوق بینالملل صرفا یک امر قراردادی است.
هلال احمر گفتمان انسان دوستی است
رئیس جمعیت هلال احمر کشور نیز در این همایش با بیان اینکه هلال احمر فقط یک نهاد امدادی نیست گفت: هلال احمر گفتمانی از کرامت، عدالت و انسان دوستی است.
پیرحسین کولیوند همچنین نقشآفرینی بانوان امدادگر را مورد اشاره قرار داد و افزود: بانوان در مسیر انقلاب اسلامی نیز ثابت کردند، منشا اثر و تحول هستند.
وی بانوان امدادگر را بهویژه برای مبلغان بشر دوستی قلب تپنده شبکه داوطلبی هلال احمر توصیف کرد و گفت: ما مبلغان بشر دوستی را در مجمع جهانی به عنوان یک الگوی موفق مطرح و ترویج کردیم.
کولیوند گفت: موضوع مبلغان بشردوستی مورد توجه صلیب سرخ جهانی، قرار گرفته است.
وی با یادآوری اینکه امدادرسانی به مردم، محدود به امدادرسانی جسمی نیست بیان کرد: تقویت آرامش روانی، همدلی و امید بخشی نیز در امدادرسانی اهمیت زیادی دارد.
وی تاکید کرد: حضور مادرانه یک زن میتواند این امدادرسانی را به شکل مطلوب انجام دهد.
رئیس هلال احمر یادآور شد: تشکیل شبکه بانوان داوطلب و پیگیری موضوع هایی از قبیل سلامت و تاب آوری از ماموریت های، مبلغان بشر دوستی محسوب میشود.
این مسوول کشوری همچنین بانوان طلبه و دانشجو را سفیران آگاهی و مهارت برای صلیب سرخ جهانی و جمعیت هلال احمر ذکر کرد و گفت: بانوان طلبه میتوانند در آموزش کمک های اولیه در سطح مسجدها، مدرسهها و دانشگاه ها نقشآفرین باشند، تربیت نسل های آینده به وسیله مادرانی صورت میگیرد که متعهدانه و متخصصانه کار میکنند.
کمک به آوارگان تجلی ارزش های دینی است
مدیر جامعه الزهرا(س) نیز در این همایش با بیان اینکه یاری رساندن به آسیب دیدگان، مجروحان و آوارگان در بحران ها و جنگ ها، تجلی عینی بسیاری از ارزش های الهی است گفت: همگرایی میان اصول انسانی حاکم بر حقوق بشر بینالملل و مبانی اسلامی ظرفیت بزرگی برای تعامل های سازنده علمی و میدانی میان حوزه های علمیه و نهادهای بینالمللی چون هلال احمر فراهم کرده است.
سیده زهره برقعی با ذکر این نکته که جهان امروز بیش از هر زمان دیگری تشنه اخلاق، معنویت و عدالت است یادآور شد: در دیدار اخیر اعضای ستاد بزرگداشت سه هزار و ۱۰۰ شهید امدادگر کشور با رهبر معظم انقلاب، معظم له فرمودند، افتخارهای هلال احمر باید مخاطب پیدا کند، کاری کنید ۲۰ میلیون مخاطب داشته باشید.
وی با بیان اینکه یکی از روش های پیدا کردن مخاطب برای هلال احمر، استفاده از ظرفیت مبلغان و طلبه های خواهر و برادر است گفت: در این مسیر علمای دین و نهادهای انسان دوست باید در کنار یکدیگر صدای مظلومان و مجروحان جنگ، تحریم، فقر و نسلکُشی در غزه و لبنان و دیگر کشورها را به گوش جهانیان برسانند.
همچنین مبلغان بشر دوست حاضر در این همایش جهانی، بیانیهای را صادر کردند که به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی قرائت شد.
در این بیانیه آمده است: روحانیت همواره خود را همراه و خادم مردم دانسته و در کنار هلال احمر از هر نوع خدمترسانی و امداد و حمایتگری دریغ نکرده است.
بیانیه ادامه یافته است: هلال احمر در مواقع بروز بحران ها در کنار خدمات پزشکی و امدادی خود با حضور مبلغان بشر دوست به التیام روح و روان آسیب دیدگان پرداخته است.
بیانیه میافزاید: هلال احمر خود را در قبال تعالی معنوی آسیب دیدگان مسوول دانسته است، این همراهی و خدمتگزاری نشان دهنده وجدان انسانی عمیق و تعبد معنوی نسبت به آلام و رنجش های بشری است.
بیانیه حاکی است: امروز که در آستانه ایام درگذشت شهادت گونه رئیس جمهور مردمی و خدوم جمهوری اسلامی ایران، رئیسی عزیز و خستگی ناپذیر هستیم، آتش جنگ همچنان در سرزمین های فلسطین، غزه، یمن و بسیاری از نقاط جهان شعلهور شده است، نسل کشی ظالمانه رژیم منحوس صهیونیستی، تلاش های مجدانه، عاقلانه و دقیق را بر ما مبلغان بشر دوست، در راستای جلوگیری از گسترش آسیب های معنوی جنگ بر جهانیان، واجب کرده است.
بیانیه ادامه یافته است: ما مبلغان بشر دوست و امدادگران جامعه الزاهرا(س) با ترویج صلح، عدالت و همدلی نقش کلیدی در جلوگیری از گسترش زخم های معنوی ناشی از جنگ داشته، و علاوه بر خدمات امدادی، خود را موظف به ایجاد فضای امن برای التیام روح و روان آسیب دیده جامعه بشری از مشاهده حمله های وحشیانه سگ هار منطقه به کودکان بیپناه غزه میدانیم و جنایت های این رژیم غاصب نیابتی را که به فرموده رهبر معظم انقلاب، به نیابت از استعمارگران آتشافروزی، نسلکشی و جنایت میکند، محکوم میکنیم.
در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان شده است: مبلغان بشر دوست و امدادگران هلال احمر اعلام میدارند، برای التیام زخم های پنهان تمام بلایای طبیعی و حتی انسانی بهویژه جنگ های نابرابر با همدلی و مقاومت در کنار مظلومان جهان بوده، و تا ظهور حضرت مهدی(عج) از پای نخواهند نشست.
همزمان با هفته هلال احمر، همایش بینالمللی مبلغان بشر دوستی با حضور یکهزار تَن از بانوان طلبه جامعه الزهرا و تعدادی از مقام استانی و کشوری برگزار شد.
در این همایش تعدادی از بانوان طلبه فعال در خدمات امدادی مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.
در این همایش طرح مشترک جامعه الزهرا و جمعیت هلال احمر موسوم به پیامآوران بشر دوستی، برای حضور بانوان طلبه در فعالیت های امدادگری رونمایی شد.