فتح خرمشهر نماد هویت، ایستادگی و همبستگی ملی است

مهر/ فرمانده سپاه قم گفت: سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر صرفاً یک مناسبت تاریخی نیست، بلکه نماد هویت، ایستادگی و همبستگی ملی است.
سردار محمدرضا موحد، ظهر شنبه در مراسم به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، اظهار کرد: سوم خرداد صرفاً یک مناسبت تاریخی نیست، بلکه نماد هویت، ایستادگی و همبستگی ملی است و خرمشهر پارهای از تن ایران بود که با خون پاک جوانان این مرز و بوم به آغوش میهن بازگشت.
وی با تشریح اهداف دشمن بعثی در آغاز تهاجم سراسری به ایران، گفت: رژیم صدام با سه هدف اصلی وارد جنگ شد؛ لغو قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر و عربیسازی اروندرود، تلاش برای تجزیه خوزستان بهعنوان هدف میانمدت و نهایتاً سرنگونی نظام نوپای جمهوری اسلامی، اما این توهمات با مقاومت مردم ایران نقش بر آب شد.
سردار موحد افزود: بر خلاف آنچه در سالهای گذشته و پیش از انقلاب شاهد بودیم که ایران بخشهایی از خاک خود را بهواسطه معاهدات ننگین از دست میداد، در هشت سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک کشور واگذار نشد و دشمن تصور میکرد ظرف سه ساعت خرمشهر، در سه روز خوزستان و در یک هفته تهران را تصرف خواهد کرد، اما پس از ۳۴ روز مقاومت دلیرانه، خرمشهر در چهارم آبان ۵۹ به اشغال دشمن درآمد؛ اشغالی که قلب هر ایرانی را به درد آورد.
فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) با اشاره به آغاز مرحله دوم دفاع مقدس از مهر ۶۰ تا خرداد ۶۱، آن را دوران بازیابی توان رزمندگان دانست و گفت: خروج بنیصدر از چرخه مدیریت کشور، تثبیت سیاسی علیرغم ترورهای گسترده، تغییر در فرماندهی جنگ، همافزایی بین ارتش و سپاه، تقویت خودباوری و اتخاذ راهبرد تهاجمی در راستای فرمان حضرت امام (ره) از جمله عوامل مؤثر در این مقطع بودند.
وی با مرور سلسله عملیاتهای مهم این دوره، اظهار کرد: عملیات ثامنالائمه در مهر ۶۰، با شکست حصر آبادان آغازگر پیروزیهای پیدرپی بود و عملیات طریقالقدس در آذر همان سال موجب آزادسازی بخشهای مهمی از خاک کشور شد و توسط امام (ره) «فتحالفتوح» نام گرفت و سپس عملیات فتحالمبین در فروردین ۶۱ با آزادسازی ۲۴۰۰ کیلومتر مربع و اسارت بیش از ۱۵ هزار نیروی دشمن یکی از بزرگترین شکستهای بعثیها رقم خورد.
سردار موحد با اشاره به ویژگیهای عملیات بیتالمقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، تصریح کرد: این عملیات در منطقهای وسیع و فاقد ناهمواری اجرا شد و دشمن با بهرهگیری از موانع طبیعی، دژهای مستحکم و مینگذاری گسترده، سعی در جلوگیری از پیشروی رزمندگان داشت، اما با عبور از رودخانه کارون در سکوت شب، نیروهای ما توانستند دشمن را محاصره و شکست دهند.
وی افزود: عملیات بیتالمقدس نهتنها یک شاهکار نظامی، بلکه تجلی ارادهای الهی و فراتر از محاسبات مادی بود و این عملیات که همچنان در دانشکدههای نظامی جهان تدریس میشود، حاصل همت رزمندگانی بود که با دستانی خالی اما ایمانی سرشار، نقشههای دشمن را نقش بر آب کردند.
موحد نقش مردم در این پیروزی را کلیدی دانست و تأکید کرد: ایثار و پشتیبانی بیدریغ مردم، حضور در میدان، دعاهای خالصانه و فداکاری پیر و جوان، از عواملی بودند که حماسه سوم خرداد را ممکن ساختند.
وی با اشاره به دستاوردهای این پیروزی ملی بیان کرد: در جریان آزادسازی خرمشهر، ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک کشور آزاد شد، شهرهای استراتژیکی چون هویزه و پادگانهای کلیدی در مسیر اهواز-خرمشهر بازپسگرفته شدند، رزمندگان به مرزهای بینالمللی رسیدند، ۱۹۷۰۰ اسیر و بالغ بر ۱۶ هزار کشته و زخمی بر دشمن تحمیل شد.
فرمانده سپاه امام علی ابن ابیطالب (ع) افزود: فتح خرمشهر پیش از آنکه یک پیروزی نظامی باشد، نماد اقتداری برخاسته از ایمان و اراده ملت ایران بود و در حالیکه رژیم بعثی از حمایت گسترده قدرتهای جهانی و منطقهای برخوردار بود و کشور در سختترین شرایط تحریمی قرار داشت، این پیروزی نشان داد که اراده ملت مؤمن میتواند بزرگترین قدرتها را شکست دهد.