حرم امامزاده مبرقع(ع)، یک پایگاه فرهنگی و گردشگری تازه در قم ایجاد میکند

ایرنا/ رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم توسعه حرم مطهر امامزاده موسی مبرقع(ع) را اقدامی درست و تاثیرگذار دانست و گفت: گسترش بقاع متبرکه در نقاط مختلف کشور، همواره زمینهساز شکلگیری پایگاههای فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی شده است.
آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری روز دوشنبه در آیین غبارروبی حرم امامزاده موسی مبرقع(ع) اظهار کرد: تصمیم مسئولان برای توسعه این حرم مطهر در قم اقدامی ارزشمند و آیندهساز است که میتواند ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی جدیدی برای شهر ایجاد کند.
وی افزود: تجربه نشان داده است که توسعه بقاع متبرکه، افزون بر ارتقای سطح زیارت و معنویت در جامعه، در رونق اقتصادی مناطق نیز نقش بسزایی داشته و موجب پویایی گردشگری مذهبی میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امامزاده موسی مبرقع(ع) از شخصیتهای تأثیرگذار در تاریخ قم و تشیع است، گفت: حضور ایشان در قم باعث تقویت جریانهای علمی، فرهنگی و دینی شد و همین موضوع جایگاه تاریخی این شهر را بیش از پیش تثبیت کرد.
حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: این شخصیت برجسته در سن ۴۲ سالگی وارد قم شد و تا پایان عمر، یعنی ۸۲ سالگی، در این شهر زندگی کرد و تأثیر ژرفی بر فضای دینی و فرهنگی منطقه بر جای گذاشت.
وی همچنین با اشاره به جایگاه ویژه این امامزاده در میان مردم قم گفت: در مقطعی، به دلیل برخی رفتارها، ایشان ناچار به مهاجرت به کاشان شد اما پس از مدتی، بزرگان قم با احترام و تکریم، ایشان را به این شهر بازگرداندند.
این مدرس حوزه علمیه قم با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حضرت موسی مبرقع (ع) افزود: لقب «مبرقع» به دلیل پوشاندن صورت نورانی ایشان با برقع بوده و این عنوان، تا امروز در تاریخ برجسته مانده است.
رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان با ابراز امیدواری نسبت به توسعه زیرساختهای زیارتی قم گفت: اگر فرودگاه بینالمللی این شهر نیز به بهرهبرداری برسد، میتواند زمینه سفر زائران از سراسر کشور و جهان را به قم فراهم کرده و نقش این شهر را به عنوان مبدأ و مقصد سفرهای زیارتی تقویت کند.
حضرت موسی مبرقع (ع) یکی از امامزادگان واجب التکریم شهر مقدس قم و از نوادگان امام موسی کاظم (ع) هستند وی اهل علم بوده و روایاتی را از امام جواد(ع) نقل کرده است. او را به جهت پوشاندن چهرهاش با نقاب، مُبَرقَع مینامیدهاند. موسی مبرقع، جد سادات رضوی است معروف است که خاندان سادات بُرقعی قم و اطراف ری به او منسوباند. مزار وی در محله چهل اختران قم است.
مشهور است که امامزاده موسی مبرقع (ع) دارای کرامات و فضائل فراوانی بودهاند و بسیاری از زائران ایشان حاجات خود را از ایشان گرفتهاند.
از جمله کرامات ایشان میتوان به شفای بیماران، برآورده شدن حاجات، دفع بلا و سختیها اشاره کرد.
گفته می شود که ایشان در زمان حیات خود، همواره برای شناخته نشدن صورت خود را با نقاب می پوشاندند و به همین دلیل به ایشان لقب مبرقع داده شده است با این حال امامزاده موسی مبرقع (ع) همواره مورد تکریم اهالی قم بود.
موسی مبرقع دومین فرزند امام جواد از مادری به نام سمانه است که در ۲۱۴ هجری در مدینه متولد شد و در بیت امامت به شکوفایی رسید.
به گواه تاریخ امامزاده موسی مبرقع چهل سال در قم اقامت داشت و در طی این مدت همواره مورد تکریم اهالی قم، علما و بزرگان شهر بود و سرانجام در سال ۲۹۶ قمری و در سن ۸۲ سالگی از دنیا رفت و پس از تشییع با شکوه توسط شیعیان در همان محل اقامتش تدفین شد.