آغاز حرکت دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان

ایرنا/ حرکت دسته عزاداری حسینیه اعظم روز جمعه مصادف با هشتمین روز از ماه محرم موسوم به یوم العباس از دقایقی قبل آغاز شد تا بار دیگر شکوه حضور حماسی عاشقان اباعبدالله در میعادگاه دلدادگی و عاشقی به نمایش گذاشته شود.
دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان همه ساله در هشتم ماه محرم ارادتمندان به اهل بیت(ع) و شهدای کربلا را از جای جای کشور و خارج از مرزها به این خطه از میهن اسلامی میکشاند تا در این روز حماسه ای از شور و شعور حسینی رقم بخورد.
بزرگترین اجتماع عزاداران حسینی کشور در دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان روز هشتم محرم، موسوم به "یوم العباس" در شهر زنجان برگزار میشود.
امروز خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در پایتخت شور و شعور حسینی گرد هم آمده اند تا بار دیگر ارادت و دلباختگی خود را به اهل بیت(ع) نشان دهند.
شیفتگان و دلدادگان مکتب حسینی پس از انتظار یک ساله، خود را برای شرکت در مراسمی پرشور و پر از معنویت در یوم العباس آماده کرده اند که عظمت آن نه تنها مردم ایران بلکه جهان را به خود معطوف می کند و عهد و پیمانی دوباره با اهل بیت عصمت و طهارت است که پیروان اباعبدالله الحسین (ع) آن را به نمایش میگذارند.
در این سالها عزاداری یکپارچه و مملو از سادگی مردم مومن زنجان برای سرور و سالار شهیدان، به الگویی مناسب و ارزشمند برای تمامی شیعیان ایران و جهان تبدیل شده و حرکت شکوهمند دسته عزاداری حسینیه اعظم را زبان خاص و عام کرده است.
مردم پایتخت شور و شعور حسینی در عزاداری هشتم محرم خود، یاد و خاطره رشادت ها و دلیر مردی های حضرت ابوالفضل(ع) را بار دیگر در اذهان و قلوب شعیان زنده کرده و ایستادگی و مقابله با ظلم و ستم را تکرار می کنند.
مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان، که در هشتمین روز ماه محرم در زنجان برگزار میشود، در تاریخ ۱۵ دیماه ۸۷ با شماره ثبتی ۱۰ به عنوان دهمین مورد و از جنبه آیینهای عزاداری بعنوان نخستین نمونه در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است .
به علت بالا بودن تعداد احشام ذبح شده در مسیر دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان، این شهر به دومین قربانگاه جهان اسلام بعد از شهر مکه، مشهور شده است.
در سنگ نوشتهای هم که بر روی دیوار مسجد قدیمی حسینیه نصب شده است، مشخص است که حسینیه اعظم در سال ۱۲۶۱ قمری، بازسازی شده و با توجه به سایر اسناد موجود، قدمت آن به بیش از ۴۰۰ سال میرسد.
اجتماع و عزاداری هشتم و یازدهم محرم زنجانیها در فهرست ملی میراث معنوی کشور، به ثبت رسیده است.