حافظیه شیراز صحنه سوگ عاشورایی شد

ایسنا/ همزمان با شبهای دهه اول محرم، هنرمندان استان فارس در قالب ویژه برنامه «چهارسوقِ سوگ» در گذر حافظیه گرد هم آمدند تا با زبان هنر، حماسه عاشورا را روایت و آیینهای سنتی عزاداری را بازآفرینی کنند.
ویژه برنامه فرهنگی و هنری «چهارسوقِ سوگ» از نهم تیر و با آغاز دهه نخست محرم، در گذر حافظیه و مقابل تالار حافظ شیراز آغاز شد.
این سوگواره که با حضور جمعی از هنرمندان، شهروندان و مسئولان فرهنگی از جمله مهدی رنجبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و معاونان وی برگزار میشود، تلاش دارد مفاهیم عمیق عاشورا را با زبان هنر بازتاب دهد.
در این رویداد شبانه که از ساعت ۱۹:۳۰ آغاز میشود، آیینهای عزاداری سنتی با نوای سنج و دمام آغاز شده و سپس گروههای تعزیهخوان، پردهخوان، شبیهخوان، خوشنویس، نقاش و نوازنده در میدان هنرنمایی میکنند.
نخستین شب برنامه مصادف با دوشنبه، نهم تیر بود که با پردهخوانی و اجرای نخستین گروه تعزیه همراه شد. در شبهای بعد نیز آثاری در قالب شبیهخوانی از واقعه عاشورا، همچون روایت عبدالله بن حسن(ع) و علیاکبر(ع) به اجرا درآمد.
از جمله اجراهای شاخص این سوگواره، میتوان به اجرای ترجیعبند محتشم کاشانی در قالب پرفورمنس ادبی، نواهای عاشورایی ارکستر فیلارمونیک شیراز و کارگاه زنده نقاشی و خوشنویسی با موضوع «ایران عاشورایی» اشاره کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس امشب در حاشیه این برنامه با بیان اینکه «چهارسوقِ سوگ» تلاشی برای تصویرسازی هنری حماسه عاشورا و انتقال پیامهای آن به نسل امروز است، اظهار کرد: حضور گسترده هنرمندان در این رویداد نشان از پیوند دیرینه هنر و آیینهای مذهبی در فرهنگ مردم فارس دارد.
محمدمهدی رنجبر با اشاره به شب پایانی این برنامه در شام غریبان، گفت: این شب میزبان گروه هنری «نای نی» و اجرای نمایشی ویژه با مضمون شام غریبان خواهد بود.
وی بیان کرد: سوگواره «چهارسوق سوگ»هر شب با حضور گسترده هنردوستان و عزاداران، صحنهای از ارادت هنرمندان فارس به ساحت سالار شهیدان را در حافظیه شیراز به نمایش میگذارد.