لزوم توسعه نانواییهای نان کامل در استان مرکزی، پاسخ به نیازهای سلامت مردم

ایرنا/ مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: این استان تنها استانی است که شرایط را برای پخت نان کامل در نانواییها و عرضه آن با قیمتی مشابه قیمت نان سفید فراهم کرده است و امروز نیاز به مطالبه مردمی برای افزایش تعداد نانواییهای نان کامل وجود دارد.
غلامرضا ملکی افزود: کارخانه تولید آرد کامل در استان مرکزی فعال است و ظرفیت تولید این واحد نه تنها نیاز استان بلکه نیاز تعدادی دیگر از استانهای کشور را تامین میکند.
وی عنوان کرد: ۹۰ نانوایی در کل استان و ۲۵ نانوایی در اراک نان کامل پخت میکنند و باتوجه به تمهیدات در نظر گرفته شده در تامین آرد کامل این نانواییها قیمت نان کامل به تفاوتی بسیار ناچیز مانند نان سفید است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با اشاره به مشکلاتی مانند بیماری در دستگاه گوارش ناشی از مصرف مداوم نان سفید، اظهار کرد: ۷۵ درصد مصرف مواد غذایی مردم معطوف به نان است به همین دلیل استفاده از نان با آرد کامل موضوع بسیار مهم و مرتبط با سلامتی مردم است.
ملکی ادامه داد: امکان و ظرفیت افزایش تعداد نانواییهایی که نان کامل عرضه کنند وجود دارد، اما باتوجه به اینکه اجبار نانواییها در این خصوص احتمال تاثیر در کیفیت نان را دارد نیاز است که مطالبه مردمی شکل بگیرد.
وی افزود: مطالبه مردم از نانواییها برای عرضه نان کامل زمینه تقاضای خود واحد نانوایی برای دریافت آرد کامل و عرضه آن را به دنبال دارد و در کنار آن نانواییها باتوجه به آگاهی مردم دقت و تلاش مجموعه را برای پخت نان باکیفیت به کار میگیرند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تاکید کرد: فرهنگسازی مطالبه نان کامل باید با همکاری دستگاههای متولی مانند دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری صورت بگیرد که در این خصوص رایزنیهایی صورت گرفته است.
ملکی تصریح کرد: استان مرکزی در عرضه و اطلاع رسانی مزایای استفاده از نان کامل جزو استانهای پیشرو است و در دیگر استانها به این شکل که نانوایی آرد کامل با قیمت مصوب دریافت و پخت را انجام دهد نیست و با آرد نرخ آزاد نان تهیه میشود که قیمت بیشتری نسبت به نان سفید دارد به همین دلیل کمتر مورد استقبال قرار میگیرد.