0
0
3.3K
0
0
3.3K
فارس/ با فرارسیدن فصل پاییز و همزمان با برداشت انگور در چهارمحالوبختیاری، آیین سنتی شیرهپزان برگزار میشود؛ آیینی دیرینه که از دیرباز با حضور جمعی خانوادهها آغاز شده و مراحلی چون چیدن خوشههای انگور، لهکردن در «چرز»های سنتی، عبور شیره خام از صافیهای محلی و افزودن خاک سفید الکشده از کوههای اطراف برای تصفیه و تهنشینی ناخالصیها را دربر میگیرد و پس از آن شیره زلال در دیگهای مسی «تیان» بر روی اجاقهای سنگی به جوش آمده، کفهای سفید آن را جمعآوری میکنند و با همزدن مداوم، مایع را هوا میدهند تا پس از ساعتها جوشیدن، از هر چند لیتر شیره خام یک لیتر شیره غلیظ و شفاف به دست آید که طبق سنت دیرین، بخشی از آن میان همسایگان و خویشاوندان توزیع میشود.
عکاس: عاطفه گنجی