نماد آخرین خبر

استقرار استارلینک‌های جدید در پرتابی رکوردشکن

منبع
ايسنا
بروزرسانی
استقرار استارلینک‌های جدید در پرتابی رکوردشکن

ایسنا/ موشک «فالکون ۹» شرکت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس، ماهواره‌های جدید استارلینک را در 30‌امین پرواز رکوردشکن خود به مدار زمین پرتاب کرد.

شرکت اسپیس‌ایکس(SpaceX) به تازگی به یک نقطه عطف دیگر در استفاده مجدد از موشک‌های خود دست یافته است. این شرکت ساعاتی پیش دوباره رکورد استفاده مجدد از موشک خود را شکست و در این فرآیند به عدد 30 دست یافت.

یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) امروز پنجشنبه ۲۸ اوت ساعت ۴:۱۲ صبح به وقت آمریکا (11:42 به وقت ایران) از مرکز فضایی کِنِدی ناسا در فلوریدا پرتاب شد و ۲۸ ماهواره اینترنتی استارلینک(Starlink) را به سمت مدار پایین زمین(LEO) حمل کرد.

این سی‌امین پرتاب برای مرحله اول این موشک «فالکون »۹ بود که دارای شماره ۱۰۶۷ است. این بوستر نیز سی‌امین فرود خود را تجربه کرد و طبق برنامه، حدود ۸.۵ دقیقه پس از پرتاب بر روی کشتی بدون سرنشین اسپیس‌ایکس به نام «A Shortfall of Gravitas» در دریا فرود آمد.

چنین استفاده مجدد گسترده‌ای بخش اصلی چشم‌انداز «اسپیس‌ایکس» برای ارزان‌تر و کارآمدتر کردن پرتاب‌ها و پروازهای فضایی است. این شرکت قصد دارد با وسیله نقلیه بعدی خود که ترکیبی غول‌پیکر از موشک و فضاپیما به نام استارشیپ(Starship) است، استفاده مجدد را به سطوح بالاتری برساند.

ایلان ماسک، بنیان‌گذار و مدیرعامل این شرکت گفته است که هر مرحله اول استارشیپ که اسپیس‌ایکس برای کمک به بشریت در سکونت در ماه و مریخ در حال توسعه آن است، از نظر تئوری می‌تواند در کمتر از یک ساعت پرتاب شود، فرود بیاید و دوباره به پرواز درآید.

در حال حاضر، مرحله بالایی «فالکون ۹» که قابل استفاده مجدد است، ۲۸ ماهواره جدید استارلینک را حدود ۶۴ دقیقه پس از پرتاب به مدار زمین منتقل کرده است.

ماهواره‌های جدید استارلینک به بزرگترین شبکه ماهواره‌ای که تاکنون تشکیل شده است، خواهند پیوست. استارلینک در حال حاضر شامل بیش از ۸۲۰۰ ماهواره عملیاتی است و همانطور که پرتاب امروز نشان می‌دهد، دائماً در حال رشد است.

پرواز قبلی بوستر ۱۰۶۷ در تاریخ 29 ژوئیه نیز خاطره‌انگیز بود، نه فقط به این دلیل که یک رکورد استفاده مجدد را ثبت کرد، بلکه همچنین پانصدمین پرواز «فالکون ۹» تا آن روز بود.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره