صلاحیت و شرایط روانی دانشجومعلمان بررسی میشود

ایرنا/ تهران-ایرنا- رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به طراحی آزمون صلاحیت دانشجومعلمان، گفت: بررسی دقیق وضعیت روانی دانشجومعلمان از جمله اقداماتی است که پیش از اعزام فرد برای حضور در کلاس درس، انجام میشود.
رجبعلی برزویی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره اقدامات دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلم، اظهار کرد: سال ۱۴۰۴ را با عنوان کیفیت بخشی به فعالیت های آموزشی و پرورشی نامگذاری کرده ایم و یکی از مباحث مهم کیفیت بخشی مربوط به انتخاب استاد و همچنین دانش ما برای استادان میشود.
وی با بیان اینکه آییننامه ارتقای استادان تدوین شده است، افزود: در حال حاضر طراحی این آیین نامه انجام شده و نظام فرصتهای مطالعه و نظام آموزش مداوم را نیز برای استادان طراحی کردهایم تا بتوانیم استادان را توانمند کرده و دانش لازم در حوزههای مختلف را کسب کنند، این بخشها به گونهای طراحی شده که استادان بتوانند در حوزههای تحقیقاتی فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: بخش دوم این است که ما بتوانیم دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه را توسعه دهیم؛ یعنی نخبهترین دانشآموختگان دانشگاه فرهنگیان وارد این عرصه شوند. در واقع، از طریق دورههای تسهیلات تکمیلی، پایاننامههای آنان بررسی میشود. اگر سالیانه مثلاً ۲هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد جذب و هزار پایاننامه تعریف کنیم، من پیشنهاد دادم که ۹۰۰ تای آنها کنار گذاشته شوند و تنها ۱۰۰ تا باقی بماند؛ یعنی این تعداد پایاننامه برای حل مسائل نظام و تعلیم و تربیت داشته باشیم که کارآمد باشد.
برزویی با اشاره به ضرورت ایجاد فرصتهای لازم برای ورود بهترین دانشآموختگان به دانشگاه فرهنگیان به نظام شبانهروزی در این دانشگاه تاکید کرد و افزود: پس از برگزاری کلاسها باید برنامهریزیهایی انجام دهیم تا دانشجو معلمان بتوانند در حوزههای فرهنگی، ورزشی و رفاهی شبانهروزی فعالیت کنند. قصد داریم نظام شبانهروزی و صلاحیتهای متعدد آزمون صلاحیت را طراحی کنیم؛ البته این آزمونها صرفاً آزمون کتبی نیستند بلکه شامل ویژگیها و مهارتهایی هستند که هر دانشجو باید کسب کند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره برنامههای نظام شبانهروزی توضیح داد: به طور مثال در یک برنامه فرهنگی از ۱۰۰ هزار دانشجو، ۱۰ هزار نفر در برنامههای فرهنگی مشارکت میکنند ولی ۹۰ هزار نفر شرکت نمیکنند. یا اگر برنامه ورزشی داریم؛ مثلا ۱۰ هزار نفر وارد نمیشوند. هدف این است که هر دانشآموخته پس از فارغالتحصیلی حداقل سطح مشخصی از صلاحیتها را داشته باشد. به طور مثال یک معلم باید با کمکهای امدادی کاملاً آشنا باشد و بتواند در کلاس با دانش آموزان به صورت ویژه برخورد کند؛ بنابراین با وزارت ورزش هماهنگ کردهایم تا آموزشهایی درباره افراد ویژه ارائه دهند.
وضعیت روانی دانشجو معلمان پیش از فارغ التحصیلی باید بررسی شود
وی درباره اقدامات این دانشگاه برای بهبود وضعیت سلامت روان معلمان به منظور جلوگیری از ابراز خشونت در کلاس درس، اظهار کرد: ممکن است که از هر هزار معلم در کلاس، ۲ نفر ابراز خشونت کنند و آنها هم ممکن است که مسائل اجتماعی خاص خود را داشته باشند. باید پیش از خروج دانشجومعلمان از دانشگاه صلاحیت روانی آنها سنجیده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: در واقع اگر فردی به درمان نیاز دارد، دورههای مشاوره ای برای او برگزار شود تا پس از انجام این مرحله بتواند به کلاس درس وارد شود. همه این موارد پیشبینی شده است.
تحول ویژه در رفاهیات دانشجومعلمان
برزویی درباره خبر خوش برای دانشجو معلمان در هفته معلم گفت: امسال تحولی ویژه برای رفاه حال معلمان ایجاد خواهیم کرد. قرار است براساس شیوه وزارت علوم اقداماتی انجام دهیم که هزینه تمام شده رفاهیات برای دانشجومعلمان بسیار منطقی باشد؛ یعنی با کمترین هزینه ممکن، همان چیزی که وزارت علوم اجرا میکند، پیادهسازی خواهد شد.