دستورالعمل مدیریت بحران ویژه مراکز مشاوره ابلاغ شد

ایرنا/ تهران- ایرنا- مدیرکل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نامهای به مراکز مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی کشور، دستورالعمل جامع مدیریت بحران (مداخلات روانی اجتماعی) ویژه مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور را ابلاغ کرد.
به گزارش ایرنا از وبدا، این دستورالعمل با هدف راهنمایی فعالیتهای مداخلهای مراکز مشاوره در شرایط اضطراری، به ویژه در وضعیتهای بحرانی و جنگی کنونی، تهیه و تدوین شده است.
برای مطالعه دستورالعمل جامع مدیریت بحران (مداخلات روانی اجتماعی) ویژه مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور، میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
در دنیای امروز، جنگ به عنوان یکی از بحرانهای انسانی و بین المللی تاثیرات عمیقی بر زندگی فردی و جمعی جامعه دارد. دانشجویان، به عنوان نسل آینده ساز و قشر فعال در تحولات اجتماعی، بیش از دیگران در معرض تاثیرات روانی و اجتماعی ناشی از این بحران قرار میگیرند.
مدیریت صحیح این وضعیت، نیازمند آگاهی، مهارتهای خاص و استراتژیهای مؤثر است تا بتوانند با چالشها مقابله کرده، سلامت روان خود را حفظ کنند و ارتباط مؤثرتری با اطرافیان برقرار سازند. پایش، غربالگری، مقابله و حمایت روانشناختی، روانپزشکی و مددکاری اجتماعی از دانشجویان در زمان جنگ و پس از آن، به دلیل تأثیرات عمیق و گسترده ای که بحرانهای جنگی بر سلامت روانی افراد وارد می کنند، ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
در چنین شرایطی، دانشجویان با خطر ابتلا به اضطراب، افسردگی، استرس حاد، اختلالات ترومایی (PTSD) و مشکلات روان تنی مواجه میشوند؛بنابراین ارائه خدمات جامع و هدفمند، میتواند ضمن شناسایی بهموقع مشکلات، مداخلات حمایتی و درمانی مؤثری را فراهم آورد.
حمایت روانی در این دوران، از طریق خدمات مشاوره و روان درمانی، روانپزشکی، مددکاری اجتماعی و آموزش و فرهنگی سازی، تاثیرات مثبت زیادی دارد و از بروز بحرانهای روحی عمیقتر جلوگیری میکند. در نتیجه، توجه به سلامت روان دانشجویان، سرمایه گذاری مستقیم در پایداری و توسعه ملی کشور است.
ارائه این خدمات، نیازمند سیاستگذاریهای جامع و همکاری فعال مراکز مشاوره است تا بتوان در مقابل چالشهای موجود، راهکارهای مؤثر ارائه داد.