نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

منبع
روزنامه جوان
بروزرسانی
پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

روزنامه جوان/متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

 ترامپ در همان روز که صد‌ها میلیارد دلار اسلحه به حاشیه‌نشین‌های خلیج فارس فروخت گفت به یک شرکت امریکایی گفتم باید پهپاد‌های زیادی تولید کند، مثل ایران که آنها پهپاد‌های خوبی با ۳۵ هزار دلار می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش ۴۱ میلیون دلار [۱۲۰۰ برابر پهپاد ایرانی!]است.
به آنها گفتم منظورم این نبود، منظورم پهپادی بود که فوقش ۳۵ هزار دلار باشد، مثل پهپاد‌های ایران خیلی خوب، سریع، مرگبار و وحشتناک!

به رغم قرارداد تسلیحاتی چندصدمیلیارد دلاری امریکا با اعراب، ترامپ در اظهاراتی کم‌سابقه، به قدرت و دقت بالای پهپاد‌های ایرانی اذعان کرد و با اشاره به هزینه پایین تولید این پهپادها، آنها را ابزار‌هایی کارآمد در میدان نبرد خواند؛ اعترافی که ناخواسته کارآمدی فناوری نظامی ایران را در برابر تجهیزات گران‌قیمت غربی برجسته می‌کند. 
سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا به کشور‌های عربی خلیج فارس نقطه عطفی در روابط دوجانبه واشینگتن با شیخ‌نشین‌ها بود که ماحصل آن امضای قرارداد‌های چندتریلیون دلاری بود که سبب شد ترامپ با دست پر منطقه را ترک کند. مهم‌ترین دستاورد این سفر، امضای یک بسته همکاری اقتصادی و نظامی تاریخی بین امریکا و عربستان سعودی بود که به گفته کاخ سفید، ارزش این بسته بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار است. امضای قرارداد تسلیحاتی به ارزش ۱۴۲میلیارد دلار میان دو کشور بخش قابل‌توجه این توافقات بود که به‌عنوان بزرگ‌ترین قرارداد نظامی تاریخ شناخته می‌شود. برای تجهیز عربستان به فناوری پیشرفته نظامی با سرمایه‌گذاری چندمیلیارد دلاری سعودی‌ها در مراکز ‏داده، هوافضا، مراقبت‌های درمانی و معادن در خاک امریکا همراه شده است. ‏به گزارش الجزیره، این قرارداد پنج حوزه کلیدی را پوشش می‌دهد؛ تقویت توانایی‌های هوایی و فضایی عربستان، سامانه‌های دفاع موشکی، امنیت دریایی و ساحلی، نوسازی نیرو‌های زمینی و مرزبانی، بهبود سامانه‌های اطلاعاتی و ارتباطی. همچنین این بسته شامل برنامه‌های آموزشی و کمک فنی برای افزایش ظرفیت عملیاتی ارتش سعودی است، از جمله ‏توسعه آکادمی‌های پزشکی نظامی و خدمات درمانی. ترامپ در سخنرانی پس از این اعلامیه گفت: «من هرگز در ‏استفاده از قدرت امریکا برای دفاع از ایالات متحده یا کمک به دفاع از متحدان‌مان تردید نخواهم کرد.» دنیل دپتریس، ‏تحلیلگر سیاست خارجی به بی‌بی‌سی موندو گفت که این توافق چندمیلیارد دلاری جایگاه عربستان را به ‏عنوان یک قدرت نظامی منطقه‌ای تقویت می‌کند. 
از سوی دیگر، رئیس‌جمهور امریکا در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود در قطر درباره امضای توافقات امنیتی با این کشور نیز گفت: «ما یک قرارداد ۴۲میلیارد دلاری برای تجهیز نیرو‌های قطر به هواپیما و تجهیزات نظامی، امضا کردیم، ما طی ۱۰ سال آینده ۱۰تریلیون دلار برای نیرو‌های مسلح هزینه خواهیم کرد، ما می‌خواهیم یک گنبد طلایی برای حمایت از حریم هوایی ‏خود بسازیم و به زودی هواپیمای جنگی نسل ششم را خواهیم ساخت.» ترامپ دیروز در آخرین ایستگاه سفر منطقه‌ای خود به امارات رفت و در دیدار با مقامات ابوظبی گفت که امارات و ‏ایالات متحده توافق کرده‌اند مسیری را برای این کشور عربی ایجاد کنند تا برخی از پیشرفته‌ترین نیمه هادی‌های ‏اطلاعات هوش مصنوعی را از شرکت‌های امریکایی خریداری کنند. ترامپ همچنین گفت: «ما برای ۴/۱ تریلیون دلار که امارات اعلام کرده است که قصد دارد در ایالات ‏متحده سرمایه‌گذاری کند، اقدامات زیادی انجام می‌دهیم.» 

پهپاد‌های ایرانی آرزوی ترامپ
با وجود اینکه امریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان شناخته می‌شود و قرارداد‌های کلانی برای فروش تسلیحات پیشرفته با کشور‌های عربی امضا کرده، اما ترامپ، به قدرت و کارآمدی سلاح‌های ایرانی اذعان کرد. ترامپ در سخنرانی خود در قطر گفت: «به یکی از شرکت‌ها (ی‌امریکایی) گفتم که پهپاد‌های زیادی می‌خواهم. در ایران آنها پهپاد‌های ‏خوبی می‌سازند. آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش ۴۱میلیون دلار است. به آنها ‏گفتم منظورم این نبود، منظورم پهپادی بود که نهایت ۳۵ هزار تا ۴۰هزار دلار باشد، این پهپاد‌ها خیلی خوب، ‏سریع، مرگبار و وحشتناک هستند.» ‏
این سخنان درحالی بیان شد که واشینگتن همواره تلاش کرده فناوری‌های نظامی ایران را کم‌اهمیت جلوه دهد یا آنها را محصول کپی‌برداری معرفی کند. پهپاد‌های ایرانی در سال‌های اخیر توانسته‌اند با هزینه‌ای پایین، اما کارایی بالا در جبهه‌های مختلف در منطقه نقش‌آفرینی کنند. کارشناسان نظامی اذعان دارند که ایران با بهره‌گیری از مهندسی معکوس و تولید بومی، به یکی از بازیگران مهم در عرصه پهپاد‌های تهاجمی و شناسایی تبدیل شده است. این اعتراف نشان می‌دهد که سلاح‌های بومی ایران، به‌ویژه پهپادها، به‌عنوان یکی از مؤثرترین ابزار‌های جنگی ‏توانسته‌اند جایگاه خود را حتی در نگاه قدرت‌های بزرگ نظامی تثبیت کنند. ‏ اظهارات ترامپ را می‌توان بازتابی از تحولات جدید در عرصه نظامی دانست، جایی که فناوری‌های غیرمتعارف و جنگ ترکیبی، اهمیت بیشتری نسبت به صرفاً خرید تجهیزات گران‌قیمت کلاسیک پیدا کرده‌اند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

00:00/00:00

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!
00:00
00:00
پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!
1 / 1
پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره