معرفی مسابقات موتو ۳ و ۲

آخرین خودرو/ برای آشنا شدن با مسابقات موتو ۲، ۳ و همه اطلاعات پیرامون آنها ازجمله قوانین و شرایط و نحوه برگزاری، در این مطلب همراه ما باشید.
هنگامی که بحث جذابترین مسابقات ورزشی باشد امکان ندارد که نام مسابقات موتورسواری به میان نباشد. مسابقات موتورسواری صحنهای از نمایش سرعت و قدرت هستند و قلبها را به تپش در میآورند. این مسابقات جذاب طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند و هر ساله افراد زیادی برای دیدن رقابت بین برترین موتورسواران و سازندگان موتورسیکلت لحظه شماری میکنند. البته مسابقات موتورسواری در سطوح و کلاسهای مختلفی برگزار میشوند که بالاترین سطح آنها مسابقات موتو جی پی است اما لازمه رسیدن به این سطح اعظم، گذر از دو مرحله یا مسابقه دیگر به نام موتو ۲ و موتو ۳ است که هر کدام از این کلاسها نیز قوانین و شرایط خاص خود را دارند. برای آشنا شدن با مسابقات موتو ۲ و موتو ۳ و همه اطلاعات پیرامون آنها ازجمله قوانین و شرایط و نحوه برگزاری، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
تاریخچهای کوتاه از مسابقات موتورسواری
بزرگترین مسابقات موتورسیکلت و هیجانانگیزترین و پرطرفدرارترین آنها مسابقات گرند پریکس یا موتو جی پی بوده که از طرف FIM یا فدراسیون بینالمللی موتورسیکلت تایید شده است. رویدادهای مستقل مسابقات موتورسیکلت از اوایل قرن بیست برگزار شدند و رویدادهای بزرگ ملی به عنوان جایزه بزرگ شناخته میشوند. مسابقات MotoGP برای اولین بار در سال ۱۹۴۹ و زیر نظر فدراسیون جهانی موتورسواری آغاز شدند. در مسابقات موتو جی پی شاهد حضور برترین و ماهرترین ورزشکاران هستیم و این مسابقات در سراسر دنیا هوادارن و مشتاقان زیادی دارند. یکی از دلایل محبوبیت این مسابقات این است که موتورهایی که در مسابقه شرکت میکنند، موتورسیکلتهایی خاص و منحصربهفرد برای رقابت هستند و سازندگان از بهترین و جدیدترین محصولات خود رونمایی میکنند که این موضوع برای تماشاگران بسیار جذاب است. مسابقات قهرمانی موتورسواری به چند سطح و کلاس مختلف تقسیم میشوند که به ترتیب پایینترین سطح به موتو ۳، ۲ و موتو MotoGP تقسیم میشوند که همه آنها از موتورهای چهار زمانه بهرهمیبرند اما در دیگر مشخصات متفاوت هستند. در این مسابقات سطح MotoGP بالاترین و برترین مرحله است که برای رسیدن به آن باید از دو سطح دیگر یعنی موتو ۳ و ۲ عبور کرد که ما در مقالهای جداگانه به بررسی کلاس MotoGP پرداختهایم و در ادامه به دو سطح پیش نیاز آن یعنی موتو ۳ و ۲ و قوانین آنها میپردازیم.
اطلاعات لازم درمورد مسابقات موتو ۳
کمترین رده یا سطح در مسابقات موتورسواری، موتو ۳ است با این وجود یکی از هیجانانگیزترین کلاسها محسوب میشود زیرا افرادی که از این سطح عبور میکنند قابلیت رسیدن به بالاترین سطح را نیز خواهند داشت و رقابت تنگاتنگ را بین موتورسواران به وجود می آورد. در این کلاس تیمها مجاز به استفاده از موتورسیکلتهای سازندگان مختلف هستند و شرکت در آن کم هزینهتر است. حداقل سن افرادی که قصد مشارکت در مسابقات موتو ۳ را دارند معمولا ۱۶ سال است و حداکثر سن مشارکت نیز ۲۸ سال است. مسابقات موتو ۳ قوانین خاص خود را دارد که در ادامه به آنها میپردازیم:
-در این سطح استفاده از شیرهای هیدرولیک یا پنوماتیک و سیستمهای تنظیم متغییر ممنوع است.
-حداکثر دور مجاز ۱۴۰۰۰ دور در دقیقه است.
-در موتورسیکلتهای مسابقات موتو ۳ سیستم کنترل سوپاپ باید صورت زنجیرهای باشد.
-موتورسیکلتهای Moto3 از انجین ۲۵۰ سیسی تک سیلندر استفاده میکنند و ۶۰ اسب بخار قدرت دارند.
-در هر تیم برای هر راکب فقط استفاده از یک نوع موتورسیکلت مجاز است و در مجموع در هر فصل برای هر راکب ۸ موتور مجاز است.
-قطعات مهم و کلیدی موتورهای این کلاس مثل میل لنگ، میل بادامک و پینهای پیستون باید از فولاد ساخته شده باشند.
-حداقل وزن ترکیبی موتورسیکلت و موتورسوار در مسابقات Moto3، ۱۵۲ کیلوگرم است.
-فقط موتورسیکلتهای مهر و موم شده و موتورهایی که ثبتنام شدهاند میتوانند در مسیر این مسابقه استفاده شوند و از آنجایی که موتورها پلمپ میشوند باید هر گونه تغییر در آنها تحت نظر مدیر فنی انجام شود.
-حداکثر سرعت در کلاس موتو ۳، ۲۴۵ کیلیومتر است.
اطلاعات لازم درمورد مسابقات موتو ۲
مسابقات موتو ۲ سطح متوسط مسابقات موتورسواری هستند و درصورتی که مسابقه این کلاس با موفقیت سپری شود مسیر برای شرکت در مسابقه MotoGP باز میشود. در این کلاس همه موتورسیکلتها مجهز به موتور تریومف هستند و تیمهای بزرگی که در Moto جی پی مشاهده میشوند در این مرحله نیز حضور پیدا میکنند. در این سطح نیز قوانین و باید و نبایدهایی برای موتورسواران و موتورسیکلتها مشخص شده است که در ادامه معرفی شدهاند.
-حداقل وزن موتورسوار و موتورسیکلت آن در این کلاس، ۲۷۰ کیلوگرم است.
-در مسابقات موتو۲ هیچ محدودیتی برای شاسی وجود ندارد اما استفاده از دیسک ترمز کربنی ممنوع بوده و تنها استفاده از دیسک ترمز فولادی مجاز است.
-حداکثر سرعت در موتو ۲، ۲۹۵ کیلومتر در ساعت است.
نحوه برگزاری مسابقات موتو ۳ و ۲
مسابقات موتو ۳ و ۲ تجلی هیجان و تجربهای لذتبخش هستند و برگزاری آنها در چارچوب یک قاعده و قانون همیشگی انجام میشود. در این دو مسابقه موتورسواران آمادگی لازم را کسب میکنند تا به مرحله بالا دست پیدا کنند و به تدریج با چالشها و سختیهای بیشتر مواجه می شوند. اعضای کمیسیون مسابقات جایزه بزرگ در سال ۲۰۱۸ تصمیماتی را برای نحوه برگزاری این مسابقات اتخاذ کردند تا مشارکت کنندگان بتوانند خود را با شرایط مسابقه وفق دهند. مطابق اصول و قواعدی که مشخص شد، مشارکت کنندگان مسابقه موتو ۳ و ۲ میتوانند ۳ جلسه به صورت رایگان تمرین کنند و تواناییهای خود را محک بزنند. ۱۴ نفر از موتورسواران برتر به مرحله مقدماتی ۲ خواهند رفت و بقیه موتورسواران در مقدماتی ۱ رقابت خواهند داد و ۴ نفر از آنها به مرحله مقدماتی ۲ و جمع ۱۴ نفر دیگر میپیوندند. هر کدام از جلسات تمرین رایگان موتو ۳ و ۲ به مدت ۴۰ دقیقه طول خواهد کشید و هر دو جلسه مقدماتی نیز ۱۵ دقیقه به طول خواهد انجامید.
مسابقات گرندپری MOTO جی پی در سه روز انجام میشود و در هر روز یکی از کلاسها مسابقه میدهند. هر سه کلاس در سه نوبت تمرین دارند که به ترتیب ابتدا کلاس موتو ۳، سپس موتو ۲ و در نهایت موتو جی پی تمرین خواهند کرد که دو تمرین آنها در یک روز و تمرین آخر به روز دیگر موکول میشود که همراه با تعیین خط است. تمرینها در این مسابقات با هدف انجام تنظیمات مناسب با پیست انجام میشود و در روز آخر تمرین موتو ۳ و ۲ تعیین خط در یک مرحله انجام میشود اما برای کلاس MotoGP در دو مرحله صورت میگیرد.
در این دو کلاس با توجه به تعداد موتورسواران، تعداد خطوط استارت مشخص میشود که معمولا بیشتر از کلاس موتو جی پی است. طول مسیر مسابقه موتو ۳ حدود ۱۰۰ کیلومتر و در کلاس موتو ۲ به حدود ۱۰۵ کیلومتر میرسد. این مسابقات پشت سر هم و با وقفه کوتاهی انجام میشوند و معمولا از شروع مسابقه موتو ۳ تا اتمام آخرین مرحله، ۴ ساعت زمان میبرد.
نحوه امتیازدهی در مسابقات موتو ۳ و موتو ۲
از آنجایی که مسابقات موتورسواری به خصوص موتو جی پی طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارند، تعداد مشارکتکنندگان در مسابقه نیز بالا است و رقابت تنگاتگی در پیستهای برگزاری این مسابقات حاکم است. در این مسابقات هم موتورسواران و هم سازندگان برای کسب عناوین قهرمانی با هم به رقابت میپردازند.
امتیازدهی برای موتورسواران یا رانندگان به این صورت است که امتیازات کسب شده در هر کلاس جمع خواهد شد اما برای شرکتهای سازنده در هر مسابقه تنها امتیازات بالاترین رتبه موتورسیکلت سازنده با توجه به جایگاه موتورسیکلت آن در مسابقه لحاظ میشود. تیمهای این مسابقات معمولا شامل دو راننده میشوند که جمع امتیازات هر دو موتورسوار از جمله موتورسوار جایگزین یا تعویضی در رقابتهای تیمی ملاک قرار میگیرد اما برای تیمهایی که تنها یک راننده دارند، تنها امتیازات همان موتورسوار محاسبه میشود.
بنابراین سیستم کلی مسابقات موتو ۳ و موتو ۲ از جذابیت زیادی برخوردار است و باعث محبوبیت افراد زیادی شده است. هر ساله بر تعداد علاقهمندان به این مسابقات افزوده میشود و با افزایش تعداد شرکتکنندگان، رقابت بین آنها سخت و نفسگیر شده و در نتیجه مسابقات مهیج و جذابتر میشوند.