نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
خودرو

رکود در بازار خودرو

منبع
دنياي اقتصاد
بروزرسانی
رکود در بازار خودرو

دنیای اقتصاد/ بررسی بازار خودرو در بازه زمانی دهم تا هجدهم خرداد نشان می‌دهد، بازار روزهای به نسبت آرام و با ثباتی را تجربه می‌کند؛ به گونه‌ای که خودروهای داخلی در این بازه زمانی به طور میانگین حدود ۹میلیون تومان معادل یک‌درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.
 
برای رصد بازار خودروهای داخلی قیمت ۱۰ محصول پرتقاضای داخلی را از دهم خردادماه تا روز گذشته مورد بررسی قرار داده ایم. از بین ۱۰ محصول مورد بررسی، ۸ خودرو با رشد قیمت مواجه بوده‌‌‌‌اند. همچنین بهای دو محصول بدون تغییر باقی مانده است.  در بین ۱۰ محصولی که زیر ذره‌بین قرار گرفتند، دو خودروی رانا پلاس و شاهین دنده‌ای بیشترین افزایش قیمت یعنی رشد ۲۰ میلیونی را تجربه کردند. در بین این خودروها کمترین رشد قیمت از آنِ سورن پلاس بنزین سوز بود که در بازه زمانی مذکور فقط ۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشت. برخی از دست‌اندرکاران بازار اعتقاد دارند که از ابتدای سال تاکنون رکود سنگینی بر بازار حاکم است و معاملات خودرویی تقریبا راکد شده است .

با توجه به اظهارات این کارشناسان خودرو به نظر می‌رسد آنچه به رکود بازار دامن زده، تاخیر در اصلاح قیمت محصولات خودرویی است. در حال حاضر ایران خودرو و سیاستگذار خودرو بر سر اصلاح قیمت محصولات خودرویی در تقابل با یکدیگر هستند.  این در شرایطی است که با واگذاری مدیریت ایران خودرو در سال گذشته، انتظار بر این بود که با آزادسازی قیمت از سوی سیاستگذاران، فضای رقابتی بر بازار حاکم شود. اما حالا نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه با دیگر مسیرهای عرضه خودرو همچون بورس‌کالا نیز مخالفت شده است. به همین دلیل ایران خودرو خط و نشان کشیده که اگر قیمت‌های جدید اعلام نشود، خودش دست به کار می‌شود. بنابراین در چنین شرایطی، بازیگران بازار منتظر تعیین وضعیت قیمت‌ها هستند. 

جزئیات تغییر قیمتی خودرو 
همان‌طور که اشاره شد از بین ۱۰ خودروی داخلی که تغییرات قیمتی آنها را از دهم تا هجدهم خردادماه مورد بررسی قرار دادیم، این محصولات به طور میانگین ۹ میلیون تومان یا به تعبیری یک‌درصد افزایش قیمت را تجربه کردند. در این بین، دو خودروی شاهین دنده‌ای و راناپلاس بیشترین رشد قیمت یعنی ۲۰ میلیون تومان را تجربه کردند.

شاهین دنده‌ای که دهم خردادماه ۸۹۰ میلیون تومان قیمت خورد، هشت روز بعد بهای آن به ۹۱۰ میلیون تومان رسید. قیمت رانا پلاس هم در این بازه زمانی از ۷۵۰ میلیون تومان به ۷۷۰ میلیون تومان رسید؛ یعنی رشدی معادل ۲.۶۷ درصد.

کمترین رشد قیمت هم مربوط به خودروی سورن پلاس بنزین‌سوز است که در حالی که دهم خرداد ۷۱۵ میلیون تومان قیمت خورده بود، روز گذشته به قیمت ۷۲۰ میلیون تومان رسید. در میان این ۱۰ خودرو، قیمت دو خودرو پژو پارس و کوئیک پلاس اتوماتیک بدون تغییر باقی مانده‌اند. 

به پیج اینستاگرامی «آخرین خودرو» بپیوندید
instagram.com/akharinkhodro.ir

00:00/00:00

رکود در بازار خودرو

رکود در بازار خودرو
00:00
00:00
رکود در بازار خودرو
1 / 1
رکود در بازار خودرو
00:00
00:00
0 MB
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره