طرز تهیه ۳ مدل سس رژیمی و خوشمزه برای غذا و سالاد

فرارو/ در این مطلب با طرز تهیه سه مدل سس رژیمی بسیار خوشمزه و آسان آشنا میشوید.
سسها یکی از هیجانانگیزترین چاشنیها در دنیای آشپزی هستند که بسیار محبوب و پر طرفداراناند. سسها در انواع و طعمهای گوناگون موجودند که برای سرو غذاهای اصلی، پیش غذا و سالادها استفاده میشوند.
سسها در دنیای فست فود نیز بسیار پر کاربرد و محبوب هستند، طوری که میتوان گفت هرکدام از این فست فودها با نوع خاصی از سسها سرو میشوند. امروز میتوانید انواع سس را در طعمها و رنگهای گوناگون داخل سوپر مارکتها و فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید. گاهی در رستورانها همراه با غذا سسهایی سرو میشود که طعمش با همه سسهایی که داخل سوپر مارکتها است، فرق دارد.
سسها معمولا دارای روغن، شکر و برخی مواد افزودنی هستند و به همین دلیل معمولا چرب هستند و کالری بالایی دارند. اگر رژیم دارید و از خوردن سس محروم هستید، میتوانید با خیال راحت این سه مدل سس رژیمی و خوشمزه را در منزل درست و با خیال راحت در کنار انواع غذا سرو کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه سه مدل سس خوشمزه و رژیمی همراه ما باشید.
سس سبز
مواد لازم برای تهیه سس سبز
ماست سون یا ماست یونانی: 1 لیوان
سس خردل: 2 قاشق غذاخوری
اسفناج تازه: 1 لیوان
برگ ریحان: یک سوم لیوان
آب لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه سس سبز
برای درست کردن سس سبز کافی است ماست را داخل دستگاه غذاساز بریزید، سپس اسفناج تازه، برگ ریحان، سیر، روغن زیتون، سس خردل، نمک، فلفل سیاه و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و یک دقیقه دستگاه را بزنید تا مواد به صورت یکدست با هم میکس شوند.
حالا سس را داخل ظرف مخصوص سس یا شیشههای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. مدت نگهداری این سس دو تا سه هفته است. از این سس برای سرو انواع سالاد و سوخاری میتوانید استفاده کنید.
سس پیاز و جعفری
مواد لازم برای تهیه سس پیاز و جعفری:
ماست یونانی: یک و نیم لیوان
جعفری تازه و خرد شده: نصف لیوان
آب لیمو ترش تازه: 3 قاشق غذاخوری
پودر پیاز: 1 قاشق غذاخوری
سیر: 1 حبه
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه سس پیاز و جعفری
برای درست کردن این سس خوشمزه کافی است ماست را داخل یک ظرف مناسب بریزید، سپس سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، جعفری ساطوری شده و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا سس آماده را داخل ظرف مخصوص سس یا شیشههای خشک و تمیز بریزید. این سس را میتوانید به مدت دو تا سه هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
سس پیاز و جعفری برای سرو کنار چیپس، نان خشک، انواع سوخاری و سرخ کردنی مناسب است.
سس فلفل تند دودی
مواد لازم برای تهیه سس فلفل تندی:
ماست یونانی: 1 لیوان
فلفل قرمز تند: 2 عدد
فلفل دلمهای قرمز: 2 عدد
آب لیمو ترش تازه: 2 قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه
نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
طرز تهیه سس فلفل تند
برای درست کردن این سس خوشمزه و تند ابتدا فلفل دلمهای و فلفل قرمز تند را روی حرارت اجاق گاز یا روی زغال کبابی کنید و بعد همانطور داغ به مدت نیم ساعت داخل ظرف دربسته قرار بدهید تا بخار کند و پوست آنها نرم شود، سپس به راحتی پوست فلفل دلمهای و فلفل قرمز را جدا کنید.
در مرحله بعد ماست، فلفل دلمهای و فلفل قرمز کبابی شده، آب لیمو ترش، سیر، نمک و فلفل قرمز را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه بزنید تا مواد به صورت کامل با هم میکس و یکدست شوند.
سس را داخل ظرف مخصوص سس یا شیشههای خشک و تمیز بریزید. این سس را میتوانید به مدت دو تا سه هفته داخل یخچال نگهداری کنید.
این سس خوشمزه برای سرو در کنار انواع غذاهای سوخاری و سرخ کردنی، ماهی و سبزیجات گریل شده مناسب است.