نماد آخرین خبر

استاندار گلستان: اشعار مختومقلی، پل وحدت شیعه و سنی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار گلستان: اشعار مختومقلی، پل وحدت شیعه و سنی است

ایرنا/ گنبدکاووس- ایرنا- استاندار گلستان با ستایش اشعار عرفانی مختومقلی، گفت: این شاعر در آثارش عشق و ارادت به اهل بیت را به زیبایی به تصویر کشیده و همواره از تفرقه و اقدامات ناآگاهانه علیه وحدت پرهیز کرده است.

به گزارش ایرنا، علی‌اصغر طهماسبی عصر پنجشنبه در مراسم دویست و نودودومین سالروز تولد مختومقلی فراغی در مراوه‌تپه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانانی از ترکمنستان اظهار کرد: اشعار این شاعر بزرگ، در ترکمن‌صحرا و میان شیعه و سنی، زبانزد خاص و است.

وی این شاعر برجسته را نه‌تنها متعلق به ترکمن‌ها و ایران، بلکه سرمایه‌ای برای کل بشریت دانست.

استاندار گلستان تأکید کرد: باید شخصیت‌های بزرگی چون مختومقلی را از دل تاریخ بیرون آوریم و به نسل جوان معرفی کنیم. این کار، خدمتی بزرگ به فرهنگ و تمدن ایران است.

گلستان، مهد مفاخر و تمدن

طهماسبی با اشاره به پیشینه فرهنگی غنی گلستان، این منطقه را زادگاه بزرگانی چون مختومقلی فراغی، میرفندرسکی، میرداماد، فخرالدین اسعد گرگانی و حکیم جرحانی دانست و افزود: در میان این ستارگان، نام مختومقلی به‌دلیل عمق و تأثیرگذاری‌اش، درخششی ویژه دارد.

استاندار گلستان با تأکید بر ضرورت ارتقای عرفان فردی به عرفان اجتماعی، مختومقلی را الگویی بی‌نظیر در خدمت به مردم دانست و گفت: مختومقلی با سختی‌ها و رنج‌هایی که متحمل شد، ارتباطی عمیق با مردم برقرار کرد و به چهره‌ای ماندگار در تاریخ تبدیل شد.

استاندار گلستان مختومقلی را بخشی از هویت دینی و فرهنگی ملت ایران و ترکمن‌های سراسر جهان توصیف کرد و افزود: این شاعر نه‌تنها برای ترکمن‌های ایران، بلکه برای ترکمن‌های دیگر نقاط دنیا نماد فرهنگ و زندگی است.

وی بر لزوم تکریم مفاخر فرهنگی تأکید کرد و گفت: بزرگداشت امثال مختومقلی، گامی در راستای حفظ هویت ملی و تقویت پیوندهای فرهنگی است.

به گزارش ایرنا، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ایرانی ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آق‌توقای» مراوه‌تپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولت‌محمد آزادی» به خاک سپرده شد.

آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدرش «دولت‌محمد آزادی» در مسیر جاده شهر مراوه‌تپه به «داشلی‌برون» گنبدکاووس و در روستای «آق‌توقای» قرار دارد و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر حضور می‌یابند.

همچنین در دهه سوم اردیبهشت ماه هر سال مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی باحضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی ملی، استانی و منطقه‌ای و حتی برخی کشورهای همجوار در محل آرامگاه این شاعر برگزار می‌شود.

شهرستان مرزی مراوه‌تپه باحدود ۶۷ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.





آخرین خبر گلستان در اینستاگرام : Instagram.com/golestan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر