کنشگری سازنده بسیج در عرصه ورزش

ایرنا/ بسیج به عنوان کنشگر در عرصههای مختلف سازندگی و ورزشی این روزها نقش مهمی در ایجاد نشاط اجتماعی و خلق فرصت های یکسان برای جامعه به ویژه در بخش توسعه ورزش دارد.
ورزش بهعنوان یکی از مهمترین ابزارهای تقویت روحیه، سلامت جسمانی و اجتماعی، نقشی بیبدیل در توسعه جوامع دارد. در همین راستا سازمان بسیج، با رسالتی گسترده و ارزشمند، همواره در تلاش برای ترویج ورزش همگانی و قهرمانی و ایجاد بستری مناسب برای پرورش استعدادها بوده است.
ابعاد مختلف این تلاشها، از توسعه زیرساختها تا ترویج ارزشهای اخلاقی در میان ورزشکاران، در این گزارش بررسی میشود و هدف، شفافسازی نقش کلیدی بسیج در ارتقای سطح ورزش در سطح استان و تقویت همبستگی اجتماعی است.
بسیج به عنوان یک نهاد مؤثر در عرصه ورزش کشور، نقش بسزایی در ترویج و حفظ ارزشهای اخلاقی ایفا میکند.
افزایش فضای سرانه ورزش در مناطق محروم
مسئول تربیت بدنی سپاه کردستان اظهار کرد: بسیج نقش مهمی در توسعه و ترویج فعالیتهای ورزشی ایفا میکند و با ایجاد زیرساختهای ورزشی، مانند ساخت سالنهای ورزشی هزار متری ۹ دی در شهرستان ها مریوان بانه سقز سروآباد سنندج کامیاران دیواندره قروه دهگلان بیجار ایجاد شده است.
سرهنگ حسین سید محمدی گفت: با احداث ۷۹ سالن ۴۲۰ متری صالحین ویژه ورزش های رزمی و والیبال در مناطق محروم روستایی و شهری کمک شایانی در افزایش سرانه فضای ورزش استان شده است.
وی افزود: با ایجاد پایگاههای استعدادیابی و خانه های تخصصی ورزش در کشف و شناسایی استعداد های برتر رشته های مختلف در ارتقای ورزش گام مهمی را برداریم.
ترویج ارزش های اخلاقی و فرهنگ مرام پهلوانی
محمدی ادامه داد: ورزش بسیج با برگزاری دورههای آموزشی مربیگری و داوری در راستای تربیت مربی مورد نیاز رشته های ورزشی نقش موثری ایفا کرده است و با برگزاری مسابقات در سطوح مختلف روستایی ، شهرستانی و استانی در رده های سنی نوجوانان تا پیشکسوتان توانسته است عملکرد خوبی را در کارنامه خود داشته باشد.
وی افزود: یکی از اقدامات مهمی که در میان ورزشکاران استان کردستان توانستهایم به سر انجام برسانیم ترویج ارزش های اخلاقی، فرهنگ پهلوانی و ارتقای سطح فرهنگی است که در نشست های بصیرتی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: این سازمان با استفاده از شبکه گسترده خود در در استان کردستان، به شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی در میان جوانان میپردازد که با برگزاری دورههای آموزشی و مسابقات محلی، به شناسایی استعدادهای ورزشی در میان جوانان کمک میکند و زمینه رشد و پیشرفت آنها را فراهم میکند.
محمدی اضافه کرد: بسیج با ایجاد امکانات ورزشی در مناطق مختلف، از جمله مناطق محروم، به گسترش ورزش همگانی و افزایش مشارکت جوانان در فعالیتهای ورزشی کمک میکند.
وی ادامه داد: تقویت ارزشهای اخلاقی و فرهنگی با ترویج فرهنگ پهلوانی و ارزشهای اخلاقی در میان ورزشکاران، به ارتقای سطح فرهنگی و اخلاقی ورزش کشور کمک میکند.
محمدی افزود: بسیج در توسعه ورزش بانوان نیز نقش مهمی ایفا کرده و با فراهم کردن امکانات و برنامههای ویژه، به رشد و پیشرفت ورزش بانوان کمک میکند.
وی گفت: ورزش بسیج با نگاه کلی به تمامی موضوعات مختلف حوزه ورزش در صددتقویت هویت ملی، ارتقای مهارتهای فردی و اجتماعی و ایجاد فرصتهای مشارکت در فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی است.
هشت سالن ورزشی صالحین در روستاهای سقز فعال است
مسئول تربیت بدنی بسیج سقز گفت: هدف از احداث سوله های صالحین توجه به ورزش مناطق کم برخوردار و مناطق محروم و توسعه ورزش و اقدامات فرهنگی است.
محمد سالکی افزود: ورزش بسیج در شهرستان سقز در احداث سوله های صالحین به بعد جغرافیایی نیز توجه کرده و تعداد هشت سوله در روستای این شهرستان و یک سوله به مرکزیت سقز ایجاد کرده که تمام سالن ها فعال هستند.
وی گفت: در این سوله ها که در اختیار ورزشکاران قرار گرفته است ورزشهای فوتسال، والیبال، انفرادی، ورزش های رزمی و رشته کشتی انجام میشود و یکی از سوله ها هم مجهز به وسایل بدنسازی است.
سالکی ادامه داد: علاقه مردم منطقه سقز به بازی های بومی محلی از جمله جوراب بازی که سابقه طولانی در این منطقه دارد، بیشتر به چشم می آید به گونه ای که استقبال از این بازی بسیار زیاد است.
سوله های صالحین و رونق ورزش در روستا
یکی از ورزشکاران که در رشته فوتبال فعالیت دارد، گفت: قبل از اینکه سوله صالحین ساخته شود، ورزش کردن در روستای برای ما خیلی سخت بود اگر هوای بارانی یا فصل زمستان، عملاً هیچ کاری نمیتوانستیم بکنیم.
فضای مناسبی برای تمرین نداشتیم و اکثر اوقات مجبور بودیم تو حیاط مدرسه یا زمینهای خاکی اطراف روستا بازی کنیم که هم خطرناک بود و هم همیشه در دسترس نبود.
پویا صالحی ادامه داد: با ساخت سوله صالحین، شرایط تغییر کرد و اکنون سرپوشیده و مجهز داریم که میتوانیم در این سالن، فوتبال سالنی، والیبال، بسکتبال و حتی کشتی تمرین کنیم.
وی گفت: این سوله باعث شده که تعداد ورزشکارای روستا خیلی بیشتر شود و بچهها و جوانان تشویق شدهاند که ورزش کنند.
صالحی گفت: یکی از بزرگترین تاثیرات این زیرساخت، این است که استعدادهای ورزشی در روستا شناسایی و مربیها میتوانند به راحتی به علاقمندان تمرین دهند و استعدادهای جدید را کشف کنند.
این ورزشکار بیان کرد: خیلی از بچهها به ورزش علاقه داشتند ولی چون امکانات نبود، پیگیری نمیکردند ولی اکنون هم تعداد تیمهای ورزشی بیشتر شده و هم رقابت سالمتری بین بچهها ایجاد شده است.
وی گفت: وجود این سالن ورزشی باعث شده روحیه نشاط و پویایی در روستا بیشتر شود و حتی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی هم موثر بوده است.