نماد آخرین خبر

جان تازه به سلامت خراسان‌شمالی با احیای ۴۱ طرح درمانی راکد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
جان تازه به سلامت خراسان‌شمالی با احیای ۴۱ طرح درمانی راکد

ایرنا/ ۴۱ طرح درمانی و بهداشتی خراسان‌شمالی با بیش از ۳۰ هزار متر مربع که از زمان کلنگ زنی آنها سال‌ها گذشته و در آرشیو طرح های نیمه تمام قرار گرفته بود اکنون با نگاه ویژه دولت چهاردهم و تزریق اعتبارات روند تکمیل آنها جانی دوباره گرفته است.

پیمودن صدها کیلومتر برای یافتن پزشکی که بیماری را درمان کند یا بستری شدن در بیمارستان یک شهر دور از خانه، حکایت دیرینه هزاران نفر از مردم ساکن در مناطق کم برخورداری همچون رازوجرگلان، مانه و سملقان است.

مردمی که وقتی درد بیماری سراغ آنها می‌آید، به‌دلیل نبود پزشک متخصص و بیمارستان باید برای درمان بیماری و حتی عمل های جراحی ساده، بار سفر بسته و آواره بجنورد و شهر همجوار مشهد شوند.

این امر نشان از فاصله معنادار شاخص های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با میانگین کشوری و برخی شهرها با مرکز استان دارد.

فاصله ای که دولت چهاردهم در سفر استانی‌اش با مصوب کردن چهار هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال در بخش سلامت سعی در کاهش این کمبودها داشت تا اهالی مناطق محروم نیز طعم عدالت در سلامت را بچشند و برای هر مشکل درمانی راهی مرکز خراسان شمالی و یا سایر استان ها نشوند.

براساس اعلام مسوولان سلامت خراسان شمالی اکنون ۴۱ طرح درمانی و بهداشتی که سال ها به حال خود رها بود با تزریق اعتبارات در حال تکمیل است که شاخص ترین آنها بیمارستان ۶۴ تخت خوابی شهرستان مرزی رازوجرگلان و توسعه بیمارستان آشخانه سملقان است که با بهره برداری از آنها بخشی از نیازهای درمانی استان رفع می شود.

چهار هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال برای سلامت

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی می گوید: چهار هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال در سفر استانی دولت برای تکمیل مراکز درمانی و بهداشتی استان اختصاص یافت.

محسن رعنایی می افزاید: بی تردید این اعتبار نقش موثری در ارتقای شاخص های درمانی و بهداشتی استان خواهد داشت.

وی با اشاره به ۴۱ طرح درمانی، بهداشتی و آموزشی در حال تکمیل استان، ادامه می دهد: طرح توسعه بیمارستان پورسینا از ۳۲ به ۹۶ تخت خواب در زیربنای حدود سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در حال احداث و با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی همراه است.

رعنایی می گوید: طرح احداث بیمارستان ۶۴ تخت خوابی رازوجرگلان نیز با هفت هزار و ۷۰۰ متر مربع ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی طرح توسعه اورژانس و اتاق عمل بیمارستان امام علی (ع) بجنورد در زیربنای ۶ هزار مترمربع و پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد از دیگر طرح های در حال اجرا دانست و یادآور می شود: طرح توسعه اورژانس بیمارستان حضرت جوادالائمه (ع) جاجرم نیز در زیربنای ۵۰۰ متر مربع و پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی نیز در حال اجرا است.

رعنایی، تقویت بونکر رادیوتراپی بیمارستان امام علی(ع) در زیربنای ۱۵۰ متر مربع، پایگاه اورژانس شهری گرمه در زیربنای ۱۰۰ متر مربع، پایگاه اورژانس اوغاز شیروان در زیربنای ۱۰۰ متر مربع، پایگاه اورژانس کوسه شیروان در زیربنای ۱۰۰ متر مربع، دیالیز شهرستان فاروج در زیربنای ۲۷۵ متر مربع و سی تی اسکن بیمارستان امام خمینی (ره) شیروان در زیربنای ۱۰۰ متر مربع از دیگر طرح های در حال تکمیل استان عنوان کرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی تاکید می کند: این طرح ها با هدف توسعه زیرساخت‌های درمانی و ارتقای خدمات سلامت در مناطق مختلف استان در حال اجرا بوده و نقش موثری در بهبود دسترسی مردم به خدمات درمانی خواهند داشت.

شاخص‌ترین طرح های درمانی

بیمارستان ۶۴ تخت خوابی رازوجرگلان

کلنگ احداث نخستین بیمارستان در این شهرستان مرزی سال ۹۹ بر زمین زده شد و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) نیز مجری این طرح شد اما بعد از گذشت ماه ها پیشرفتی در اجرای این طرح درمانی رخ نداد و در سفر استانی دولت ۲ هزار میلیارد ریال برای آن مصوب شد.

مرحله نخست این طرح درمانی در زیر بنای هفت هزار و ۷۰۰ مترمربع در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شد و براساس اعلام استاندار خراسان شمالی تاکنون برای احداث این بیمارستان تاکنون یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

بر اساس اعلام مسوولان خراسان‌شمالی این طرح درمانی مشکلی در تخصیص اعتبار ندارد و در کمتر از ۲ سال دیگر بهره برداری می شود.

توسعه بیمارستان پورسینا آشخانه

کلنگ ارتقای بیمارستان پورسینا آشخانه از ۳۲ به ۶۴ تخت خواب، خردادماه ۱۳۹۹ به زمین زده شد و این طرح در گستره سه هزار و ۴۱۲ متر مربع با اعتباری افزون بر ۲۰۰ میلیارد ریال کلید خورد که بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته اواسط تابستان ۱۴۰۰ باید آماده بهره برداری شود.

اعتبار این طرح از محل مصوبات سفر سال ۹۸ ریس جمهور به استان تامین می شد اما این طرح به دلیل نبود اعتبار راکد مانده بود و در سال ۱۴۰۲ تا حدودی روند تکمیل آن از سرگرفته شد.

در سفر استانی دولت، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شتاب بخشی در تکمیل این طرح درمانی تخصیص یافت.

بیمارستان پورسینای در شهرستان سملقان اکنون ۳۲ تختخوابی است و شمار پزشکان و کادر متخصص آن نیز بر اساس شمار تخت ها، تعیین و تامین شده است اما این نیروها و امکانات جوابگوی نیازهای مردم نیست و در سفر استانی دولت، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای شتاب بخشی در تکمیل این طرح درمانی تخصیص یافت.

خراسان شمالی دارای ۱۱ بیمارستان و حدود یکهزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی است و هم اکنون پنج هزار نفر در حوزه سلامت این استان خدمت رسانی می کنند.

در این استان یک میلیون نفری، ۳۶۰ پزشک عمومی و ۲۵۰ پزشک متخصص فعالیت دارند.





آخرین خبر خراسان شمالی در اینستاگرام :
https://instagram.com/bojnord_today