نماد آخرین خبر

جزئیات جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست پزشکیان

منبع
تسنيم
بروزرسانی
جزئیات جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست پزشکیان

تسنیم/ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور روسای قوای مقننه، قضائیه و سایر اعضای این شورا برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، نهصد و بیستمین، جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست مسعود پزشکیان و با حضور روسای قوای مقننه، قضائیه و سایر اعضای این شورا برگزار شد. 

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه این جلسه اظهار داشت: موضوع اصلی این نشست به بحث جمعیت، جوانی جمعیت و مسئله سالمندی اختصاص داشت. در این جلسه، دکتر مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت گزارشی جامع از وضعیت آماری کشور، مقایسه ایران با سایر کشورها و موانع موجود در حوزه جمعیت ارائه کرد که پس از آن اعضای شورا به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

وی با بیان اینکه این جلسه بیشتر نظارتی و راهبری داشت و مصوبه جدیدی به تصویب نرسید، افزود: جمع‌بندی نشست آن بود که دولت باید اهتمام ویژه‌ای به اجرایی‌سازی قانون جمعیت مصوب مجلس و همچنین سیاست‌های جمعیتی شورا داشته باشد و با توجه به ظرفیت‌های مالی موجود، امکانات لازم را برای زوج‌های جوان فراهم کند تا هم زمینه ازدواج آنان تسهیل شود و هم امکان فرزندآوری فراهم گردد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اقدامات حمایتی در قانون جمعیت گفت: در حوزه تسهیل ازدواج و فرزندآوری، پیش‌بینی‌هایی همچون اعطای وام، تأمین مسکن و همچنین حمایت‌های ویژه برای مادران شاغل از جمله استفاده از مرخصی‌های متنوع وجود دارد تا فرزندآوری مانعی برای اشتغال و تحصیل مادران نباشد. اما مسئله اصلی، باور و عزم مدیران اجرایی برای عملیاتی کردن این قوانین است. هر جا این باور وجود داشته قانون به‌خوبی اجرا شده و هر زمان فقدان آن احساس شده، با ضعف در اجرا مواجه بوده‌ایم.

 خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود نقش علوم انسانی و روحانیت را در گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی جمعیتی مهم دانست و افزود: بخشی از مشکلات جمعیتی مربوط به سبک زندگی و مسائل روانشناختی و جامعه‌شناختی است و باید از ظرفیت متخصصان علوم انسانی و تبلیغ آموزه‌های دینی استفاده شود. همچنین فناوری‌های نرم و الگوهایی همچون محل‌محوری و آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها می‌توانند در بلندمدت مؤثر باشند.

وی در پایان به برخی مصوبات گذشته شورا که اجرای کامل آن‌ها هنوز محقق نشده اشاره کرد و گفت: برای نمونه، سند هوش مصنوعی و تشکیل سازمان هوش مصنوعی هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده، هرچند ستاد آن در معاونت علمی فعال است. همچنین اسناد فناوری‌های کوانتوم و صنایع دستی در حال اجرا هستند اما به پیگیری جدی‌تر نیاز دارند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله