نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
تحلیل ها

اگر بودجه برای برق نیست، حداقل فیلترینگ را برای رضایت مردم رفع کنید

منبع
ايران
بروزرسانی
اگر بودجه برای برق نیست، حداقل فیلترینگ را برای رضایت مردم رفع کنید

ایران/متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

امروز که شبح جنگ همچنان وجود دارد، نمی‌توان به شرایط پیش از جنگ برگشت و باید برای تقویت و حفظ این انسجام تا آنجا که می‌شود کوشید. اما چه باید کرد؟

 حمیدرضا جلایی پور، استاد دانشگاه تهران: جامعه را باید امیدوار کرد

ارزیابی شما از سطح و اندازه انسجام ملی در کشور چیست؟
چالش اصلی در این مسیر چگونگی اجرا شدن وعده هاست. وعده‌هایی که دولت به مردم داده دو نوع‌ هستند؛ یک نوع از وعده‌ها زمانبر هستند، مانند وعده «رفع تحریم‌ها» یا انداختن اقتصاد کشور به مسیر توسعه. اجرای این وعده‌ها زمان می‌برد و بودجه می‌خواهد. با اینکه دیدیم پیش از جنگ، دولت پنج دوره با آمریکا مذاکره داشت، اما ناگهان اسرائیل جنایتکار و نسل‌کش به خاک ایران حمله کرد. 
وعده‌های مربوط به خدمات زیربنایی مانند رفع خاموشی‌ها هم اینجا به پروژه‌های جدید و بودجه نیاز دارند. بنابراین نمی‌شود شعار داد، دولت هم شعار نمی‌دهد. اما دولت وعده‌هایی هم داده است که اجرای آنها عملی است، بودجه نمی‌خواهد و مردم به خاطر اجرانشدن آنها ناراحت هستند. یکی از آنها رفع فیلترینگ و مسأله سرعت و پهنای اینترنت است. 
طبق نظرسنجی‌ها برای 50 درصد مردم ایران، اختلال در اینترنت بیشتر از قطع برق ناراحت‌کننده است. 
به عبارت دیگر، با اختلال در اینترنت مردم بیشتر از قطع برق آزار می‌بینند. با اینکه وقتی از اقتصاد دانش‌پایه یا اهمیت هوش مصنوعی صحبت می‌شود، باید نسبت اینترنت با آنها را پیدا کرد. به نظرم وضع اینترنت از سال گذشته بهتر نیست. 
سؤال این است که چرا سرعت اینترنت بهتر نمی‌شود و چرا فیلترینگ برداشته نمی‌شود؟ مطابق نظرسنجی‌ها، اینها مسائل مهمی برای مردم است. این کارها می‌تواند برای جلب رضایت مردم انجام شود و کارهای دشوار و دارای هزینه و زمانبر هم نیست.


در زمینه انسجام ملی چه بازیگرانی نقش دارند؟
در این زمینه هم مردم نقش دارند و هم حکمرانی و دولت. اما در درجه اول از حکمرانی و دولت انتظار می‌رود، زیرا اختیارات و امکانات بیشتری دارند. هنگام تجاوز اسرائیل، مردم به بهترین صورت از کشور دفاع کردند و اسرائیل تجاوزکار را ناکام گذاشتند. حتی 10 نفر هم در کشور به نفع متجاوز موضع نگرفتند یا اعتراض جمعی انجام ندادند. اما با گذشت بیش از 40 روز از پایان جنگ، بالاخره مردم با برخی گرانی ها روبه‌رو هستند. 
رفع فیلترینگ یک پاسخ امیدآفرین خواهد بود. مردم امکانات اینترنتی کشورهای همسایه را با ایران مقایسه می‌کنند. اقدام دیگری که می‌تواند انجام شود و به مردم امید داده شود، تغییر سیاست‌های رسانه‌ای است. از سوی دیگر، سه عامل نقش مؤثری در ناکامی اسرائیل داشت؛ یکی پاسخ قاطع موشکی به دشمن، دوم همکاری مردم در دفاع از ایران و سوم خدمات پایه‌ای مانند تأمین و توزیع آرد و سوخت که دولت به مردم رساند. لذا جلب رضایت مردم مهم‌ترین پایه دفاع ملی ایران در برابر تهدیدات بعدی دشمن است.
 
در اینجا مردم چه وظیفه‌ای دارند؟
در آن 12 روز، ما در واقع دو نوع جنگ داشتیم؛ یکی جنگ فیزیکی که اسرائیل با هواپیما و موشک انجام می‌داد و دیگری، جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن از طریق تلویزیون‌های ماهواره‌ای و متن‌های غیرواقعی در شبکه‌های اجتماعی. متأسفانه حاملان این جنگ روانی دشمن، بعضی ایرانیان وطن‌فروش در رسانه‌های اسرائیلی بودند. اما مردم فریب این ماشین تبلیغاتی را نخوردند. نکته این است که نتانیاهوی جنایتکار و نسل‌کش از توطئه علیه ایران دست برنمی‌دارد و همچنان برای چرخیدن خرج ماشین جنگ روانی و تبلیغاتی‌اش علیه تمامیت ایران، پول خرج می‌کند. در این شرایط، آگاهی و هشیاری مردم است که می‌تواند مانند گذشته تبلیغات این رسانه‌های مزدور را خنثی کند.

🔹"آخرین خبر" در روبیکا
🔹"آخرین خبر" در ایتا
🔹"آخرین خبر" در بله

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره